بهترین کلاهبرداری جهان چگونه اتفاق افتاد؟ چه ویژگی هایی بهترین کلاهبرداری های جهان را منحصر بفرد کرده؟ بزرگترین کلاهبرداران دنیا چگونه قربانیان خود را فریب داده اند؟ با اینکه کلاهبرداری برای بزه دیدگان این جرم مالی بسیار ناخوشایند است، ولی به عنوان یک موضوع جالب همواره مورد توجه عموم بوده است. کلاهبرداری با مفاهیمی چون هوش، معما و فریب سر و کار دارد، به همین دلیل اغلب مردم دوست دارند درباره آن بیشتر بدانند. در ادامه این مطلب با بزرگترین کلاهبرداری های جهان و روش های کلاهبرداران بزرگ دنیا آشنا می شویم.
بهترین کلاهبرداری جهان چه ویژگی هایی دارد؟
بهترین کلاهبرداری های دنیا با استفاده از ترفندهای مختلف انجام می شوند، اما اغلب آن ها از نظر برخورداری از بسیاری از ویژگی ها مشترک هستند. کلاهبرداران بزرگ دنیا عموما افرادی با بهره هوشی بالا هستند که با استفاده از فرصت های موجود قربانیان خود را فریب می دهند. این افراد از قدرت تاثیرگذاری بالایی بر مخاطبان خود برخوردارند و می توانند به راحتی آن ها را متقاعد کرده و اعتمادشان را جلب کنند.
اما هوشمندی کلاهبردار تنها عاملی نیست که به بهترین کلاهبرداری جهان برتری می دهد. یک کلاهبرداری بزرگ و بااهمیت علاوه بر مشخصاتی چون پیچیدگی و هوشمندانه بودن، ویژگی های دیگری نیز دارد. به عنوان مثال بسیاری از کلاهبرداری های مهم به دلیل گستردگی اجرا و حجم بالای مبلغ کلاهبرداری معروف شده اند. برخی از کلاهبرداری ها نیز به قدری شگفت انگیز و باور نکردنی اجرا شده اند که به شهرت رسیده اند.
بهترین کلاهبرداری های دنیا چگونه انجام می شوند؟
بهترین کلاهبرداری جهان می تواند با هر روشی انجام شود. ممکن است یک کلاهبردار در اجرای نقشه های خود از روش های متداول و مرسوم یا شیوه های خلاقانه و جدید بهره ببرد. به طور کلی اغلب کلاهبرداران همواره تلاش دارند تا از راه های ناشناخته و مبهم به قربانیان نزدیک شده و از غفلت آن ها سوءاستفاده کنند.
در میان روش های مورد استفاده کلاهبرداران برخی از روش ها رواج بیشتری دارند. برای مثال در کلاهبرداری های اینترنتی غالبا دیده شده که از روش هایی چون فیشینگ یا کلاهبرداری نیجریه ای استفاده می شود. فیشینگ که طی آن کلاهبردار یا مجرم سایبری با دسترسی به اطلاعات کاربری افراد از آن ها کلاهبرداری می کند از رایج ترین انواع کلاهبرداری در ایران و جهان است. کلاهبرداری نیجریه ای نیز یک روش قدیمی است که همچنان به وسیله مجرمان سایبری اجرا می شود. در این روش کلاهبردار با ارسال یک ایمیل ادعا می کند که قصد خارج کردن مقدار زیادی پول از کشورش (غالبا نیجریه) را دارد. او از کاربر می خواهد که برای این کار به او کمک کند و در ازای این کمک پاداشی دریافت کند. در صورت موافقت کاربر، او باید برای هزینه های ارسال پول از بانک مبلغی بپردازد. مبلغی که پرداخت آن مساوی است با قطع تماس از سوی کلاهبردار.
اما علاوه بر فضای مجازی بسیاری از بهترین کلاهبرداری های دنیا همچنان در سطح جامعه و در دنیای حقیقی اتفاق می افتند. جعل اسناد و مدارک، جعل عنوان، تاسیس شرکت های هرمی و… همه از جمله روش هایی هستند که از دیرباز مورد استفاده کلاهبرداران بوده اند.
مروری بر بهترین کلاهبرداری های دنیا
انتخاب بهترین کلاهبرداری جهان در میان انواع کلاهبرداری های انجام شده در طول تاریخ بسیار مشکل است. موارد متعددی وجود دارد که می تواند عنوان بهترین کلاهبرداری در جهان را از آن خود کند. برخی از کلاهبرداری های انجام گرفته از نظر پیچیدگی قابل توجه هستند. برخی نیز ابعاد گسترده ای را در بر گرفته و یا نتایج مهمی به دنبال داشته اند. بنابراین نمی توان به راحتی یکی از آن ها را به عنوان بهترین کلاهبرداری جهان برگزید. با این حال می توانیم برخی از مهمترین، شگفت انگیزترین و تاثیرگذارترین کلاهبرداری های جهان را مورد بررسی قرار دهیم.
فروش برج ایفل
بسیاری عقیده دارند ویکتور لوستینگ با فروش برج ایفل عنوان بهترین کلاهبرداری جهان را به نام خود ثبت کرده است. لوستینگ کلاهبرداری اهل بوهمیا (کشور چک سابق) بود که هوش و ذکاوت بالایی داشت. هوش و استعدادی که از آن همواره در راه کلاهبرداری بهره می برد، به طوری که آمار بازداشت بیشتری نسبت به بسیاری از کلاهبرداران دوران خود داشت.
ایده بهترین کلاهبرداری جهان یعنی فروش برج ایفل اولین بار پس از خواندن یک مقاله به ذهن لوستینگ خطور کرد. در این مقاله از هزینه های بالای تعمیر برج ایفل سخن گفته شده بود. لوستینگ فکر کرد با استفاده از این نکته می تواند تجار فرانسوی را متقاعد کند که دولت تصمیم دارد برج ایفل را بفروشد. بنابراین شش تن از تاجران بزرگ آهن را به هتل کرئون، یعنی هتلی که بسیاری از جلسات دولتی در آن تشکیل می شد دعوت کرد. او با معرفی خود به عنوان معاون وزیر پست و تلگراف به تاجران گفت که دولت تصمیم به فروش مخفیانه برج ایفل گرفته است. سپس با بررسی شخصیت این تجار، کم تجربه ترین و مشتاق ترین آن ها یعنی آندره پویسون را انتخاب کرد. لوستینگ پویسون را متقاعد کرد که با اعمال نفوذ شرایط را به سمتی برده که برج ایفل به او فروخته شود. به این ترتیب پویسون علاوه بر هزینه خرید برج ایفل، مبلغی را به عنوان رشوه به لوستینگ پرداخت کرد.
کلکسیون جعل عناوین
فرانک ابگنیل به عنوان یکی از حرفه ای ترین کلاهبرداران جهان شهرت دارد. می توان گفت بسیاری از بهترین کلاهبرداری های دنیا به وسیله او انجام شده است. ابگنیل فعالیت های مجرمانه خود را با جعل چک آغاز کرد. پس از مدتی او به جاعلی حرفه ای تبدیل شد، به طوری که کمتر کسی می توانست جعلی بودن چک های او را تشخیص دهد. ابگنیل از مهارت خود در جعل اسناد به شکل های مختلف بهره می برد. او با جعل مدارک خلبانی خود را به عنوان خلبان معرفی می کرد تا از امتیاز مسافرت رایگان استفاده کند. همچنین ابگنیل با معرفی خود به عنوان پزشک اطفال، در حدود یک سال در بیمارستانی در شهر جورجیای آمریکا به طبابت پرداخت.
مدتی بعد ابگنیل با مسافرت به لوئیزیانا در نقش یک دادستان به کلاهبرداری های خود ادامه داد. پس از گذشت چند ماه در این شهر شناسایی شد، ولی قبل از دستگیری فرار کرد. مقصد بعدی ابگنیل ایالت یوتا بود، جایی که به عنوان استاد دانشگاه به تدریس در رشته جامعه شناسی پرداخت. این کلاهبردار نابغه در نهایت در کشور فرانسه و در سال ۱۹۶۹ دستگیر شد. او را به کشور خودش یعنی آمریکا منتقل کرده و به تحمل ۱۲ سال حبس محکوم کردند. سرانجام ابگنیل بعد از گذشت ۵ سال از زندان آزاد شد و به عنوان مشاور اف بی آی و مشاور در امور جعل اسناد مشغول به کار شد.
جعل آثار هنری
عنوان بهترین کلاهبرداری جهان در زمینه جعل آثار هنری می تواند به هان ون میگهرن نقاش هلندی تعلق بگیرد. او نقاش بااستعدادی بود که به دلیل دریافت بازخوردهای منفی از سوی منتقدان، استعداد خود را در راه جعل آثار نقاشان بزرگ جهان صرف نمود. میگهرن در این راه پشتکار زیادی به خرج داد، به طوری که با استفاده از روش های خلاقانه موفق شد مهمترین آثار هنری را به شکلی ماهرانه جعل کند. او با کمک گرفتن از شیوه های مختلف، نقاشی های هنرمندان مطرحی چون ورمیر را جعل کرده و با اعتماد به نفس زیاد به مشتریان فروخت. میگهرن به قدری در کار خود مهارت داشت که هرگز در معرض اتهام قرار نگرفت. او بدون نگرانی از بابت دستگیری، نقاشی های جعلی خود را به مشتریانی چون مارشال گورینگ که از سران حزب نازی بود ارائه می داد. مارشال گورینگ به دلیل علاقه بسیار به آثار هنرمندان هلندی تعداد زیادی از آثار میگهرن را خریداری کرد.
در نهایت با شکست آلمان ها در جنگ دارنده عنوان بهترین کلاهبرداری جهان در زمینه جعل آثار هنری به پایان راه خود نزدیک شد. میگهرن دستگیر و به اتهام خیانت و مراوده با نازی ها به اعدام محکوم گشت. او در دادگاه به جعل آثار هنری اعتراف کرد، ولی کسی حرف هایش را نپذیرفت. حتی زبده ترین کارشناسان آثار هنری با بررسی نقاشی های میگهرن ادعای او مبنی بر جعلی بودن آن ها را رد کردند. میگهرن برای اثبات ادعایش در حضور همگان اثری جعلی خلق کرد و به این ترتیب از اتهام خیانت تبرئه شد، ولی به جرم جعل آثار هنری به تحمل حبس محکوم گشت.